За „Слинготека“

Какво е „Слинготека“?

„Слинготека“ е библиотека за ергономични носилки. Нашата основна цел е популяризиране на бебеносенето. При нас можете да наемете дадена носилка за определен период от време и така да изберете най-подходящата за Вас и Вашето дете. Също така при нас можете да получите индивидуална консултация от сертифициран консултант по носене на бебе. Периодично се организират бебеносещи срещи, по време на които имате възможност да пробвате различни видове носилки. Разбира се, децата Ви са добре дошли, за да можете да изберете най-нодходящата носилка спрамо потребностите на Вашето дете. За бебета под 3м Слинготека предлага безплатен едномесечен наем на еластичен слинг.
А сега за мен -Казвам се Христина Лисник, майка на две момичета, Габи родена 2013 и Марина 2016. От Януари 2017 съм сертифициран консултант по ергономично носене на бебе. Октомври 2017 завърших и ниво 2. Реших да създам втората в България и първата в София Библиотека за слингове и иргономични носилки Слинготека – babywearing Library, за да мога да споделя любовта си към магията на бебеносенето с повече бъдещи и настоящи родители.
А защо реших да нося децата си? Лично за мен това е най-естественото продължение след раждането. Сгушено в прегръдката на мама, на целувка разстояние, усещайки нейният аромат и познатия сърдечен ритъм, бебето е спокойно и расте уверено. А да не забравяме, че освен емоционалното значение, бебеносенето допринася и за физическото развитие на децата. Първородната си дъщеря започнах да нося късно. За пръв път пробвах ергономична раница, когато тя беше на 10м, а първата ни собствена носилка получихме, когато тя навърши 1 година. Но и за двете ни беше любов от пръв поглед! Ббебносенето ни опияни и вече дори за миг не се осъмних, че това е най-правилният начин за един родител да отгледа децата си.
Много често ме питат коя е любимата ми носилка?! Обичам всички носилки – обожавам красотата, удобството и разнообразието от блендове на тъканите слинг шалове. Харесва ми практичността на ергономичните раници. Но моята любима носилка ще си остане слинга с халки. Слинговете с халки са подходящи както за новородени, така и за по-големи деца, а красотата и удобството им са умопомрачителни. Разбира се най-важното в избора на ергономична носилка е да се се водим по възрастта и физическото развитие на бебето Ви.
Повече за правилния избор на носилка може да прочетете на блога ми, тук на сайта.

Това е от мен,

Пожелавам Ви приятни бебеносещи моменти!