Ергономична раница с регулиране на платката Kaya – Eywa

Здравейте, приятели, искам да ви представя новият модел на именитата българска марка за слингове и ергономични раници Kaya, а именно Kaya Eywa.

Имах честта да я тествам и лично да се убедя в качествата ѝ.

Eywa е ергономична раница с регулиране на платката, което я прави подходяща за деца на навършена 3,5-4-месечна възраст,

Дотогава препоръчвам носенето на бебето в еластичен слинг шал, тъкан слинг шал или слинг с халки. Голямо разнообразие от слингове може да намерите на сайта на Kaya. Лично аз съм почитател на еластичните слингове на  Kaya  имам голямо разнообрази от тях в библиотеката си.

Регулирането на Eywa става посредством тик-так копчета , разположени от външната страна на колана, като платката се набира по колана към центъра му. По този начин платката може да се разшири или стесни толкова, колкото е необходимо, за да постигнем добра позиция на бебето в раницата.

На широчина платката се оразмерява от 20см до 38см.

За да е ергономично носенето, бебето трябва да е в т.нар. поза „жабче“ – колена по-високо от нивото на таза, като същевременно се поддържа естествената С-образна извика на гърба.

За целта платката на раницата трябва да е от коляно до коляно, като между сгъвката на коляното и платката трябва да има около 1 пръст разстояние, за да може бебето спокойно да движи крака си от колянната става.

Както се вижда от снимката, от двете страни на колана има по един джоб за най-необходимите ни вещи – пари, документи, ключове и прочие.

На височина раницата се регулира посредством pfа ремъците /тези, които са горе напрезрамките, успоредно на главата на детето/. Максималната височина на платката на Eywa e 40см.

Eywa е изключително удобна благодарение на иновативния си колан, който е твърд по средата за по-лесно оформяне на седалката и мек отстрани, за да заеме извивките на тялото на носещия за допълнителен комфорт.

Коланът е достатъчно широк, 13см, което допълнително допринася за поемането на тежестта н бебето.

Презрамките на Eywa са  широки и добре подплатени – цели 9см, което помага за по-доброто разпределение на тежестта в областта на раменете на носещия.

Презрамките на Eywa могат да се носят както успоредно, така и кръстосано.

Качулката се прикрепя за раничата посредством тик-так копчета, достатъчно голяма е и обхваща добре главата на детето, осигурявайки необходимата опора, докато детето спи.

Ергономичната раница Kaya Eywa e тествана до 20кг.

Модел Eywa се предлага в 3 варианта – канвас /189лв/, от слингов плат – памук /199лв./ и слингов плат бамбук /209лв/.

Която и от трите да изберете, удобството и практичността на Eywa са ви гарантирани.

На снимката е Марина, на 1г4м, 75см, 10кг. Ккато се вижда от снимката, платката не е разпъната малксимално, което ще рече, че още дълго време бих могла да нося дъщеря си в ергономичната раница на Kaya, модел Eywa.

Създател на българската марка Kaya е Ивелина Петкова, майка на 2 деца, консултант по носене на бебето и консултант по кърмене.

Българската марка Kaya по нищо не отстъпва на известните чуждестанни марки ергономични носилки и аз съм убедена, че Eywa ще има голям успех сред бебеносещите родители в България.

Повече за модел Eywa, както и за другите продукти на българската марка Kaya, може да научите от интернет страницата им: www.kayadesign.net