Ергономични раници с регулируема мрежестта платка: Tula Free To Grow Coast и Ergobaby Adapt Cool Air

Здравейте, приятели.

Днес ще ви представя две раници с регулиране на платкаta, които са с мрежест панел. Tula Free To Grow Coast и Ergobaby Adapt Cool Air.

Tula Free To Grow Coast.

Изключително удобна ергономична раница, подходяща за деца над 3,5-4-месечна възраст с ръст поне 62см.

Платката се регулира на широчина посредством тик-так копчета, разположени от вътрешната страна на колана,  като има 3 позиции на закопчаване. Най-тясната позиция на платката е 13см , а най-широката е 38см.

 

На височина платката се регулира посредством pfa ремъците /тези, които са горе успоредно на главата на детето. Там, където презрамките се свързват с платката/.

Височината на платката се регулира от 28см до 43см.

При настройване на раницата трябва да имаме в предвид, че на широчина платката трябва да е от коляно до коляно, като между сгъвката на коляното и платката трябва да има 1 пръст разстояние, за да може детето свободно да си движи крака от колянната става.

По този начи поддържаме така наречената поза „жабче“ – колена по-високо от нивото на таза.

На височина платката трябва да стига до средата на тила или до долния край на ушите на детето, за да се осигури максимална подкрепа на врата и горната чат на гърба. В никакъв случай платната не трябва да покрива главата.

Tula Free To Grow Coast  е с мрежест панел, което я прави страхотна лятна носилка. Но е същото време е подходяща и за зимата, тъй като мрежата е ситна и двупластова.

Tula free To Grow Coast има качулка, която може да се откачи, ако желаем. Тя също е мрежестта, като се прикрепя за презрамките с тик-так копчета, разположени на 5 позиции. Служи за осигуряване на допълните опора на главата на детето, когато то спи.

в предната централба част на колана имаме джоб, в който можем да сложим най-необходимото.

Ergobaby Adapt Cool Air

Cool Air e мрежестата раница на Ergobaby Adapt, което я прави изключително подходяща за летните месеци.

Ergobaby Adapt е с оразмеряваща се платка като е подходяща за дяца над 3-4-месечна възраст.

Регулирането става посредством велкро лепенки от вътрешната страна на колана,като имаме 3 позиции.

От вътрешната страна на колана има етикет, на който с различен цвеят са очертани трите позиции с цел да ни помогне да настроим правилно раницата.

 

Платката се регулира на широчина и посредством допълнителни тик-так кочето от външната страна на раницата с цел по-добро прилягане към тялото на детето.

На височина платката на Ergobaby Adapt Cool Air се регулира посредством яка, която може да се закопчае по-ниско или по-високо.

Качулката на Ergobaby Adapr Cool Air е вградена и се прибира в малко джобче разположено централно в горната част на раницата.

  

Коланът на Ergobaby Adapt Cool Air е допънително подсилен  със специална приставка за кръста за по-голям комфорт на носещия.

Презрамките и коланът на Ergobaby Adapt са подплатени с високоплътна EVA пяна, която води до още по-голямо удобство при носене с ергономична раница на Ergobaby.

Мрежестата платка на Ergobaby Adapt Cool Air e различна от тази на Tula Free To Grow Coast, защото е тип 3D мрежа подобно на спортните раници. Но и двата варианта са изключително удобни и подходящи за летните температури.

Няколко сравнения в сантиметри между Tula Free To Grow Coast и Ergobaby Adapt Cool Air

Коланът на Tula Free To Grow Coast e широк 12см, на Ergobaby Adapt Cool Air e 13см.

Презрамките и при двете са по 7см широки.

Платката на Tula Free To Grow Coast на дължина е от 28до 43см, а на Еrgobaby Adapt – 35см-44см.

На широч1ина платката на Tula Free To Grow e от 13см до 38см, а на Ergobaby Adapt Cool Air e  25см-38см.

Със сигурност, която и от двете раници да изберете, няма да съжалявате. И двете са подходящи за лятото, но могат да се ползват без проблем и презстудените месеци.

Стабилните им колан и презрамки допринасят за допълнтелен комфорт, тъй като поемат добре тежестта на детето.

На снимките е Марина на 1г4м, 75см, 10кг. Платките и на двете раници са разпънати до край. Добре се вижда, че поне още няколко месеца спокойно мога да нося Марина в тях.

Представители за България на ергономични раници Tula: www.roshavo.com; www.sgusheni.com; www.dundio.com

Представители за България на ергономични раници Ergobaby: www.roshavo.com; www.sgusheni.com; www.buzi.bg; www.roshko.bg; www.dundio.com