Tula Explore – вече и в България

Здравейте, приятели, отдавна искам да Ви представя новата звезда от семейството на любимата ми Baby Tula – Tula Explore, но чаках да се лансира официално и да е налична и на нашия пазар.

Tula Explore е ново поколение ергономична раница с регулиране  на платката, подходяща за деца на възраст над 3,5-4 месеца и ръст поне 62 см. Оптимално става до ръст около 86см, което е горе-долу 1,5-2-годишна възраст.

Също като при Tula Free To Grow, на ширина раницата се регулира посредством тик-так копчета, скрити от вътрешнат страна на колана. Имам 3 позициии. Най-тясната е подходяща за деца около и над 62см ръст, средната е за деца над 65-66см и най-широката позиция е за деца с ръст над 68см.

В най-разпънато положение раницата е колкото стандартен размер Tula.

За по-нагледно, ето малко данни в цифри.

Платката, в най тясно положение, е с размери около 22-23см, на средна позиция е 29см, а в най-разпънато положение е 37см.

На височина платката се регулира с помощта на намиращата се в горната част, в  областта на врата възглавничка. За по-малки бебета, възглавничката е обърната надолу, закрепена за с тик так копчета за панела.

Когато бебето поотрасне, възглавничката се вдига нагоре. В този случай се закрепя отново с тик так копчете, дискретно скрити от вътрешната страна на панела.

Като сантиметри на платката: при обърната надолу възглавничка панелът е висок 29см, а с възклавничка нагоре, височината е 39см.

И при Tula Explore имаме същият удобен колан, както при предишните модели на Tula. Широк 12см и 66см дължина на подплатена част. В центалната част е раположен джоб, който може да използваме за поставяне на нещо дребно.

Отново е с меммори пяна във вътрешността, което носи удобство за носещия, понеже с времето коланът се очупва, омеква и заема формите на тялото на родителите.

Презрамките за добре познатите и изключително удобни, които в основата си са широки 6см, а към средата стават 7см. Дебелината им е 2см, което е и предпоставка за доброто разпределение на тежестта на детето върху рамената на носещия, което  осигурява удобство и комфорт. Подплатената им част е  дълга 60см, т.е са подходящи и за по-едри и по-високи родители.

Качулката е достатъчно голямо, за да осигури добра подкрепа, както за  малки бебета, така и за по-големи деца. Рамерите ѝса 22/26см.

Новото, което има при Tula Explore в сравнение с Tula Free To Grow, е възможността за носене на детето с лице напред.***

НО! Тук искам да наблегна на основните ограничения, посочени от самия производител:

1. Детето трябва да е на възраст, на която може да седи самостоятелно седнало и максимално до към 12-месечна възраст и да е толкова високо, че при поставянето му в тази позиция, платката да стига по брадичката му, не по-високо;

2. По възможност разходките в позиция с лице напред да са сред природата, а не в големия град, където стимулите са много, т.е може да се стигне до хиперстимулация на детето;

3. Когато заспи, детето веднага трябва да се обърне с лице към нас;

4. !!!Възглавничката в горната част на платката винаги трябва да е закопчана надолу, когато носим детето в позиция с лице напред!!!

За да се носи в позиция с лице напред, платката трябва да се свие в средата си, така че да се постигне ‘ветрилообразна’ форма. Това става с помощтта на дввете странични копчета, заположени странино. И на двете страни на платката и мо по чифт копчета.

Платката се откопчава от външното копче и се закопчава на страничното.

Виж снимките:

***NB! Лично аз, като консултант по ергономично носене на бебе, не съветвам родителите да носят в тази поза!

Моля да се има в предвид, че Tula Explore е създадена като раница, в която се носи с лице към родителя. Опцията за носене с лице напред е създадена за процента родители, които желаят да имат все пак тази възможност! Моля имайте в предвид по-горните препоръки! А моят съвет към Вас е, ако носите детето си  с лице напред, то сумарно да е около 20 мин. на ден.

Както всяка друга ергономична раница, и Tula Explore е подходяща и за носене на гръб. И тук важи добре познатото условие, а именно детето  да може да седи самостоятелно седнало, за да да има контрол на врата си.

Моделът на снимките на възраст 1г11м, с  ръст около 85см

Това е всичко за новата раница. Надявам се да Ви харесва. Очаквайте я скоро налична под наем в сташа на Слинготека 🙂

Tula Explore може да видите тозиуикенд по време на Бебе Мания.

А от следващата седмица ще я има за продажба в магазините на представителите на Baby Tula за България:

www.dundio.com

www.roshavo.com

www.sgusheni.com

 

Очаквайте скоро предствяне на още 2 нови продукта от голямото семейство на Baby Tula и Ergobaby.

 

Поздрави,

Хрис