Boba X -ергономична раница Boba с регулиране на платката

Здравейте, приятели, най-после намерих време да седна на компютъра и да Ви запозная с новата раница BobaX.

Boba X е последното поколение раница на американската компания Boba.

Регулира се както на широчина, така и за височина, от baby size до toddler.

Изключително удобна раница – перфектно прилягащ колан, мек памучен плат и добре подплатени презрамки.

NB! Както знаем, регулируемите раници не се препоръчват за новородени бебета. Минималната възраст за носене на бебе в ергономична раница с регулиране на платката е 3,5-4 месеца с ръст поне 62см.

На широчина раницата се регулира от 20см, при на-тясната позиция, до 53см при сложени разширители. Регулирането на ширина се осъществява посредством велкро лепанка, разположена от вътрешната страна на колана, а на височина – посредством странично разположените PFA ремъци.

На височина платката е от 30 до 40см

Регулиране на платката по широчина.
PFA ремък за регулиране на височината

При най-свито положение BobaХ е подходяща за носене на бебета с възраст поне 3,5-4 месеца и ръст над 62см. Плавното редулира на платката позволява да се постигне ергономична позиция без да се използва досегашната вложка за новородено.

Демо бебе с ръст около 62см

Максимално разпъната, раницата е стандартен размер, което я прави подходяща за деца с ръст до 86см, което е около 1,5-2-годишна възраст.

Baby size
Toddler
Марина, 1г9м, 82см

Посредством включените в комплекта разширители, раницата се разширява до додлър размер, което позволява носенето на деца с ръст над 86см. и възраст над 2 години.

Габи, 4г10м, 108см

Разширителите се захващат странично на платката посредсвтом ципове, а в долната си част се захващат за колана посредством велкро.

Цип за захващане на разширителите странично към платката
Велкро лепенка за захващане на разширителите към колана

Една от разликите между Boba4G и BobaX е падингът при сгъвката на крачетата, който при стария модел липсва. При новата раница добавената подплатена зона в областта на сгъвката на колената доприняся за повече комфорт на носеното бебе.

Презрамките са широки около 7см, добре подплатени са и са достатъчно дълги, така че да пасват на различни фигури.

Могат да се носят както паралелно, така и кръстосано.

Ремъкът, който свързва презрамките при успоредно носене. Движи се нагоре-надолу по релса. При BobaX се затяга едностранно

Качулката се закрепя за панела с тик-так копчета, като има и джобче, в което може да бъде прибрана.

В основата на колана и при новата BobaX имаме джобче за най-необходимото, когато сме на разходка без допълнителна раница.

Джоб в основата на колана, който има страниче отвор с цип
Гореният отвор на джоба

Определено BobaX е един перфектен избор за раница, когато търсите вариант за носилка, която расте заедно с Вашето дете и може да се използва до края на бебеносещия период.

Официален представител на Boba за България са www.roshavo.com