Сравнение на Isara standart vs. Isara toddler

Isara Standart vs. Isara Toddler

Румънската марка Isara е една от най-любимите и разпространени марки ергонономични носилки.
Предлага се в два размера – standart и toddler, като раниците и от двата размера са с регулиране на платката, което прави възможно тяхното оразмеряване точно по вашето дете.
Раниците на Исара са в 3 варианта – канвас, Half Wrap Convversion /само платката е от слингов плат/ и Full Wrap Conversion /платката, презрамките и коланът са от слингов плат/.
В следващите няколко реда ще направя едно кратко сравнение между двата размера на Isara – standart и toddler.
Isara standart

Както вече знаем, желателно е новородените бебета да бъдат носени в слинг – еластичен слинг шал, тъкан слинг шал и слинг с халки. След навършване на 1 месец вече можеда се пробва и мех дай носилка с регулиране на платката.
След навършване на 3,5-4-месечна възраст и при условие, че гърба и врата на бебето са достатъчно укрепмнали, вече може да се премине към следващия вид носилка – ергономична раница с оразмеряване на платката. Един добър вариант е Isara standart.
Платката се регулира милиметър по милиметър посредством велкро лепенка от вътрешната част на колана. Най-тясната позиция на платката е 26см, а най-широката е 38см.

Височината на платката също се регулира поредством pfa ремъците – тези, които се намират в горната част на раницата, там където презрамките се свързват с платката. В разпънато положение платката е 45 см, а най-малката височина е 31см.

Разпъната на максимално раницата е с размерите на стандартна раница.
Плавното оразмеряване на раниците на Исара позволява адаптирането им към бебето така, че да сме сигурни, че сме осигурили добра подкрепа на тялото му, най-вече на врата и гърба.
Важно е да знаем, че на широчина платката трябва да е от коляно до коляно, като между сгъвката на коляното и платката да има около 1 пръст разстояние, така че детето да може свободно да движи крака си от колянната става.
На височина платката трябва да е до средата на тила или до долния ръб на ушите на бебето, така че да осигури достатъчна опора на врата. Платката на трябва да порива главата на бебебто.
Раниците Isara standart са подходящи до около 86см ръст на детето. В зависимост от темповете, с които расте детето, това е до около 18-24-месечна възраст.
Исара е с една идея по-фина структура спрямо други марки ергономични раници.
Широчината на презрамките е 6см. Дължината им се регулира от 48см до 93см, като 48см са с допълнително уплътнение /падинг/.  Коланът е широк 12см, с мемори пяна е и на дължина се регулира от 70см до 134см, като 70см са с падинг.

Isara todder


Следващият размер е подходящ за деца над 8-9-месечна възраст до 4-годишна възраст.
Подобно на Isara standart, и тук имаме регулация на платката посредством велкро лепенки.
Най-тясната позиция на платката е 35см, а най-широката е 45см.
Височината на платката се регулира от 39см до 50см.

Широчина на колан: 12см; Коланът е от мемори пяна и дължината му се регулира от 70см до 134см, като 70см са с падинг.

Широчина на презрамките: 6см, с дължина от 40см до 91см, като 40см са с падинг.

В снимки направих сравнение между двата размера.
На снимката са тандемно носени бебе на 11м, около70см, 9кг в Isara standart и дете на 4г. 105см, 17кг в Isara toddler.

Важно е да се отбележи, че всички раници Isara са проиведени от висококачетвени сертифицирани материали.
Вносител за България на ергономичните раници на Isara е www.roshavo.com
Повече за различните видoве носилки на тази марка може да прочететe на сайта на Isara: www.isara.ro