fbpx

Бебеносенето през студените месеци – част 2

Бебеносенето през зимата част II

Практически съвети за носенето на бебе през студените месеци, за да сме подготвени за ниските температури и да ни е приятно, докато носим своите съкровища.

Напоследък все по-често получавам запитвания как да са облечени мъниците по време на есенно-зимните разходки, затова реших да споделя с Вас своя опит и да Ви разкажа на какво залагам аз, когато подбирам есенно- зимния гардероб на моите момичета.

Лесно е - аз залагам на ключовата дума ВЪЛНА!

Защо вълна?

Вълната е тази материя, на която аз се доверявам. Материята, която ми осигурява спокойствието, че децата ми са топло облечени, но в същото време няма да се изпотят, докато играят.

Вълната е изключителен материал, който притежава устойчивост, еластичност и абсорбация.

Тя поддържа естествената терморегулация на тялото, като поддържа топлина през зимата без да презатопля. Мека и приятна на допир. Подходяща е дори за спане поради всичките свойства.

Други положителни качества на вълната

  • Вълнените дрехи нямат нужда от често пране – достатъчно е само да се проветри. Важно е да отбележа, че когато се пере, е добре да е ръчно с подхощящ препарат.
  • Когато носим децата си е добре те да са облечени в тънки, но топлещи дрехи. Връхните дрехи тип „пухенки“ или „космонавти“ не се препоръчват, тъй като запарват,обемни са и остват един луфт между носилката и детето, което не е безопасно.Вместо тях спокойно можем да заложим на вълнено клинче и боди, вълнено жекетче или вълнен гащеризон и вълнена шапка. Тези дрехи не са обемни, тънки са и топлещи и позволяват спокойно да носим децата си през зимата.
  • Вълнените дрехи не ограничават движението на децата в носилката, факт който ги прави удобни и предпочитани от мъниците.

Вече и на нашия пазар

Дрехите от вълна са качествени и издръжливи, по-скъпи са, но наистина си заслужават всяка стотинка. А и 2-3 клинчета, 2-3 бодита, 1 яке и 1 шапка са ни предостатъчно.

До скоро не се откриваха на нашия пазар, но вече ги има. В два от специализираните детски магазини Рошаво и  Waldorfland може да откриете дрехи на марките Еngel, Load and Proud, Mikk-Line, Cosilana, MaM и други.

Това са марките, на които аз заложих. Маринка и Габи имат клинчета и бодита на Cosilana, бодита на Engel, шапки на MaM и любимото палто на Марина на Engel. А миналата зима бях заложила  на вълнен over-all Mikk-Line.

Новите ни попълнения

Боди Engel с вълна и коприна и панталонче Loud and Proud. И двете от Waldorfland

Любимото червено палто на Engel oт Waldorfland

Гашеризон Mikk-Line, който ме спечели още миналта зима oт Рошаво

Любим клин на Cosilana с вълна и коприна, за да е в тон с палтото и миналогодишната шапка ManyMonths на МaM. И двете от Рошаво.

Под наем

Ако все пак се колебаете в свойствата на вълната и искате да тествате преди покупка, може да го направите в секцията под наем магазин Waldorfland

Секция под наем на дрехи и аксесоари за бебеносене има и при мен в Слинготека.

 

Това са основните неща за носенето през зимата. Ако имате въпроси, не се колебайте да ми пишете.

За повече информация относно дрехите за носене през зимата, посетете:

http://www.ekatrin.com

http://www.roshavo.com

http://www.sgusheni.com

http://www.waldorfland.bg

До скоро с пожелания за топли и приятни зимни разходки!

Lenny UpGrade vs. LennyUp

Lenny UpGrade vs. Lenny Up Съпоставка на регулируеми раници на полската марка Lenny Lamb- Lenny Up и  Lenny UpGrade Редактиране