Едно пътуване до Копенхаген – Dansk Bærefestival 2019

Dansk Bærefestival 2019

Събитието

София, 21.02.2019, Терминал 1. полет за Копенхаген. Аз, Цвети и моят съпруг Андрей. Най-после дойде денят на заминаването ни към Дания. За да присъстваме на едно много хубаво събитие, а именно https://www.facebook.com/DanskBaerefestival/.

Събитието се състоя на 23.02.2019 и включваше изложбена част, лекции и уъркшопи.

Изложител бяха водещи световни производители на слингове и ергономични раници, а лекциите и уъркшопите се водеха от най-добрите в областта лектори.

За мен и Цвети от Вълшебен възел беше чест и удоволствие да присъстваме на това събитие. Имахме възможност да се запознаем с нови хора и да срещнем стари познати. А научено там е безценно и за нас ще е привилегия да споделим знанията си с вас.

А тук ще изредя част от изложителите: Woven Wings, Integra, Isara, Yaro, Kenhuru, Petit & Me, Tinge Garden, Solnce, Firespiral, Hubertine, Linushka, Kokadi, Madam Jordan, Mamalila, Didymos, Limas..и други и други…Още се вълнувам 🙂

Уъркшопите и лекциите

По време на събитието се проведоха страхотни лекции и уъркшопи, на които присъствахме.

Водеха се от известни лектори, специалисти в сфератаси.

Част от тях бяха Dareen Sadler от Integra baby, който споделяше своя опит като бебеносещ баща; Lorette Michallon от Slingababy, Която проведе страхотен уъркшоп за кърмене в ергономчна носилка, Tina Hoffmann От Didymos, Mel Cyrille, Dr. Henrik Norholt и много други.

Удоволствие е да общуваш с такива хора и да попиваш от знанията им.

Защо за нас е важно да пътуваме и да посещаве подобен тип конференции?

Като консултанти по носене на бебе за нас е изключително важно да се развиваме и да добиваме нови и нови умения. По време на тези бебеносещи конференции, които се провеждат в различни европейски градове, ние имаме шанс да се докоснем до най-добрите в областта, да се запознаем с различни производители и да черпим знания от водещи лектори – лекари,психолози, основатели на бебеносещи школи, производители.

Миналата година с Цвети посетихме конференцията в Познан, Полша, а веднага след това бяхме и на най-голямото изложение за бебешки и детски стоки в Кьолн, Гермнаия, където към нас се присъедини и Мира от Рошаво.

Ако сте пропуснали разказите ни от есента, може да прочететe пътеписите на Цвети от Вълшебен възел 

Нашето пътуване

Пътуването ни до Дания беше също толкова забавно, шарено и весело като предишните ни пътувания. Определено с Цвети и Тошко сме си добри спътници. Но този път към нас сеприсъединиха Андрей и приятели от Букурещ. Сами се досещате, че с по-голяма компания стана по-весело.

А в Копенхаген се срещнахме с колеги от Хърватска и с наши приятели българи, които живеят там от 10 години. Ставаше все по-весело и по-забавно.

За настаняването разчитахме от ново на платформата Airbnb. Аз явно имам някакъв нюх, понеже и този път успях да избера супер хубав апартамент, на 250м от мястото на Фестивала. Колегите ни от Хърватска бяха на съседната улица – съвпадение, което много улесни срещата ни.

Още първата вечер, щом се настанихме, излезнахме.Копенхаген впечатлява с чистотоата си, подредбата и усмихнатите хора. А тези хора постояно спортуват. Няма сутрин, няма  вечер, няма младии  по-ввъзрастни, Всички тичат и масово се карат велосипеди. Колите са по-малко. А в резултат на това разходки в града са приятни и спокойн, а въздухът е чист.

Първият ден използвахме Метро от летището до апартамента, носледващите дни залоихме на разходките пеша. И как няма – толкова красив град с толкова забележителности, че човек има сили да ходи още и още и още и да разглежда,

Посетихме най-хубавите места на града, като разбира се започнахме с Русалката и сядахме по заведения, за да опитамеместната кухня.

След този абзац ще споделя и снимки, само да ги сваля на комп’търа.

Не пропуснахме да отскочим и до Малмьо, граничният град в Швеция. Господ, колко е лесно само. Качваш се навлакчето и минаваш 50те километра за около 20мин някъде. А този град,повярвайте ми, е страхотен! Малък, но китен и гостоприемен. Не знам как е в другите чадти на Швеция,но Малмьо ме. ни впечатли. Здължително го посетете, когато отидете в Коенхаген.

Последният ден от нашия престой посетихме и Cristianshavn, колоритен квартал до Копенхаген. Мдаа, доста интересен  различен.

Въобще Копенхаген впечатлява, запомня се и определено е от топ дестинациите в Европа поне за мен.

А пътуванията ми с тази компания никога няма да ми омръзнат. Толкова смях и споделени моменти с нужни всекиму поне за ден-два.

А Тошето – той е бебе мечта и истински герой! издържа стоически още 2 полета и добави още 2 държави към своята колекция, а ние, както казва Андрей, не разбрахе, че имабебе с нас…страхотен еее <3

Сега трябва а ставам, но утре ще седна пак и ще споделя с вас и снимков материал.

До скоро 

Пътуванията предстоят <3