Ергономична раница с регулиране на платката – Kavka

Kavka - ергономична раница с регулиране на платката

Една от  последните раници, които се присъединиха към сташа на Слинготека, е Kavka.

Изцяло от слингов плат, изключително мека и красива е и се регулира от baby size  до toddler.

Подходяща е за деца на възраст 3.5-4м и ръст над 62см до към ръст 98см , което е около и над 3-годишна възраст.

Оразмеряване на Платката

Оразмеряването на платката става както на широчина, така и на височина. Идеята е да се регулира както за по-малко бебе, така и  за голямо дете.

На ширина платката трябва да е от коляно до коляно, като между сгъвката на коляното и платката да има 1 пръст разстояние, за да може детето свободно да движи крака си от колянната става. Оразмеряванетео става с  помощта на велкро лепенки и събиране на платката към средата ѝ по ремък, разположен от вътрешната страна на колана.

На височина, особено за малки бебета, е важно платката да е до средата на тила с цел осигуряване на добра опора на врата.

Регулирането става с помощта на PFA ремъците, разположени в основата на презрамките, там където се свързват за платката.

Платка

 

Както вече казах, платката на Kavka се регулира по ширана и височина. Като на размери става за деца на възраст минимум 3,5-4м и ръст поне 62см до  ръст около 98см, което като възраст е от порядъка на 3г.

Размерите на платката могат да бъдат от 25см до 44см на ширина и от 26 до 40,5см на височина. Т.е вижда се диапозана, с който расте раницата.

Колан

Коланът на Kavka е средно твърд, за моите предствипо-скоро мек. 

Широчината му е 12см, а подплатената част е цели 68см. Изключително удобен е и поддържа добре дори голямо дете без да се усеща напрежение в кръста на носещия.

Презрамки

Презрамките на раницата са добре подлатени и достатъчно широки – цели 7,5см. Подплатената им част може да се регулира чрез специални PFA ремъци, като дължината варира между 47 и 60см.

Това е едно много хубаво качество, тъй като позволява раница да бъде нагласена както на по-дребни родители, така и на по-високи и едри.

Закопчаването на презрамките може да бъде както за платката, така и за основата на колана. Първият вариант е предпочитан при носене на  по-големи деца, тъй като обира повече тежестта. 

Вторият вариант за закрепяне на презрамките за основата на колана се препоръчва за по-малки бебета с цел да се избегне напрежението в основата на гърба.

Свързването на презрамките става чрез успореден ремък, който се движи нагоре-надолу по релсата, за която е закачен.

С цел удобство при носене е важното той да бъде на нивото на плешките,а не на врата.

Качулката

Ергономичната раница Kavka има голяма и изключително удобна качулка. Закрепя се с тик так копчета и може да се свала при желание. Служи за допълнителна фиксация на главата, когато детето спи.

Рамерите са 24см ширина на 30см височина

Носене с Kavka

Както всяка ергономична раница и Kavka e подходяща за носене отпред и на гръб.

За носене отпред е  хубаво да изберем подходящия начин за закрепяне на презрамките. Като консултант по носене на  бебе съветвам родителите, ако избраната от тях раница има тази опция, то да закопчават презрамките за основата на колана.

За носене на гръб е много важно детето да може да седи самостоятелно седнало, за да има деобър контрол на врата и съответно добра опора в горната част на гърба.

Накратко:

  • възраст 3,5м -36м
  • ръст 62см – 98см
  • височина  на платката 26см – 40,5см
  • широчина  на платката 25см – 44см
  • носене оптред и на гръб
  • цена наем: 20лв
  • цена закупуване: 229лв

Каvka може да намерите в :

http://www.koalababy.bg

http://www.roshavo.com