Майки и бебета танцуват на празника на детето в София

Майки и бебета танцуват на 1 Юни

Събитието

София, дата е 01.06.2017, мястото е столичният парк „Гео Милев.

Като част събитието „Алиса в страната на чудесата“, организирано от http://www.purvite7.bg се състоя едно невероятно и красиво бебеносещо изложение по инициатива на Цвети от http://www.fairyknot.org . На него взеха участие много млади и амбициозни хора, които с работата си разпрострянват сред новите родители идеята за ергономично носене на бебето, споделяйки с тях всички ползи от привързаното родителство.

Всички бъдещи и настоящи родители имаха възможност да поговорят със сертифицирани консултанти по ергономично носене на бебе, да получат ценни съвети, както и да пробват различни видове ергономични носилки.
Но връх на събитието беше най-големият бебеносещ флашмоб, организиран от прекрасната ни хореографка Ана Митева и със съдействието Криси Пондева от Сгушени.

Десетки майки се стекоха в първоюнския следобед, за да танцуват заедно със своите деца под лъчите на жаркото слънце. Прегърнали най-милото си в ергономична носилка, те танцуваха, смяха се и се веселяха заедно, показвайки как бебеносенето ни дава свобода да се забавляваме с приятели.

Нашата цел

Целта на бебеносещия флашмоб бе да се популяризира безопасното носене на бебе в ергономична носилка. Все още съществува объркване между така нареченото „кенгуру“ и ергономична носилка. Правилно ергономично носене е това, при което крачетата са във формата на буквата „М“ или така наречената поза жабче, при която колената са по-високо от нивото на таза. Ако краката висят надолу, както се случва при неергономична носилка тип „кенгуру“, съществува реален риск от дисплазия на тазобедрените стави. Много важна е и добрата опора на гърба, която поддържа правилната С-образна позиция на гръбнака – нещо, което не може да се постигне с „кенгуру“.

Организатори и приятели

Талантливата хореографка Ана Митева бе така добра да направи една невероятно красива и лесна хореография за всички нас. Три седмици ние репетирахме заедно с нея в предоставената от Ани Дончева зала в Dance Station, за което ѝ благодарим, а невероятна фотографка Дени Кирилива бе така добра да дойде и да запечата усмивките ни в този приказен ден.

Освен момичетата, които танцуваха, имаше много други, които дойдоха да ни подкрепят и да аплодират танца ни. Всички заедно показахме каква сила ни дава майчинството. Показахме удобството от носенето на бебе, любовта, която струи от нас, когато държим в обятията си най-милото ни, както и че заедно сме по-силни.

Моите впечатления

Лично аз, виждайки колко сме много, колко сме различни, но все пак обединени около идеята да носим децата си, се почувствах горда – горда, че съм част от всички тези майки. Радвам се, щастлива съм, че имам възможността да предам този заряд, това удобство от носенето на бебето, тази топлина, тази нежност и на другите!

 

Благодаря

За мен е чест да уча младите родители на всички тънкости, свързани с правилното ергономично носене, да им вдъхвам сили и кураж, че ще се справят, а техните усмивки са моята най-голяма награда.
Искам да благодаря на всички Вас, на Цвети за идеята, на Ана Митева за танца, на Криси Пондева за усилията за ни организира, на Ани Дончева за съдейсвието, на Дени Кирилова за прекрасните снимки, на Влади, който пак беше част от нашето събитие и засне всичко от птичи поглед със своя дрон, на библиотеките, на магазините, на майките и на татковците! На всички!

Участници

http://www.slingoteka.com

http://www.koalababy.bg

http://www.roshavo.com

http://www.sgusheni.com

P.S. Обичам те

Библиотека за слингове Da!Do Mama

Wrap Your Heart