fbpx

Новото любимо столче на BeSafe

BeSafe столче за кола iZi Comfort X3 Isofix

В търсене на столчето!

Отдавна искам да седна и да напиша няколко реда за нашето ново столче на марката BeSafe, но все не ми остава време. 

Откакто станахме родители, с мъжа ми изпробвахме различни марки столчета за кола. И по-евтини, и по-скъпи, обратно на движението или в посока на движението. Но не – нито Габи, нито Марина не искаха да се возят спокойно и пътуването бе кошмар. 

Когато Марина се роди, заложихме на марката Britax за Габи и всичко вече беше ок. Марина в кошче за новородено, Габи в новото си столче – идилия! Но не за дълго. Дойде време да вземе столче на Марина. Решихме и за нея да заложим на Britax Romer, модел, който е обратно на движението, защото се препоръчва минимум до 2-годишна възраст децата да се возят така. Но ето, че отново започна трудното. Марина не искаше да се вози 🙁

Къде беше проблемът?

Какво ли не пробвахме – возех се на задната седалка между двете столчета,  кърмех в движение, без да вадя Марина, за което, повярвайте ми, се изискват завидни акробатични умения. Давах храна, вода, ако щете и телефон…Не и не! Не искаше! Спомням си колко дълго продължи едно пътуване до Варна – повече от  часа 🙁

Като казах Варна – там намерих решението!

Когато попаднеш на точните хора!

Както споменах, трудно, но стигнахме до нашата почивка във Варна! Така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да съчетая полезното с приятното и един от дните ни там трябваше да направя обучение за ергономични раници на магазин Рошко.

И така се запознах със собственика на магазина Г-н Иван Ненчовски. Бях чувала за него и за познанията му относно столчетата за кола. Знаех, че го наричат „Библията“ за тези артикули, но не вярвах, че наистина знае чааак толкова много.

След като приключих с моята част относно раниците на Baby Tula и Ergobaby, помолих Иван да ми разкаже за столчетата.

Магазинът му  един от най-хубавите магазини за бебешки и детски стоки, с богат асортимент от продукти. И мноооого столчета. Показа ми , разгледах, разказа ми много и тогава го попитах защо според него Марина не иска да се вози в столчето си, което мисля, че е хубаво?

Той само ме попита каква е колата ни…и ми даде отговор!

Може би се питате каква е връзката между кола-столче? Аз също се учудих!

Никой до сега, в нито един магазин не ме беше попитал за каква кола купуваме това столче, а само на каква възраст е детето! И тогава, от Иван, аз научих, че НЕ ВСЯКО СТОЛЧЕ ПАСВА НА ВСЕКИ АВТОМОБИЛ!  Представяте ли си, ако всеки един консултант знае това, колко много разходи и напрегнати моменти ще ни се спестят! А замислете се, че е много по-безопасно, ако сме избрали подходящото столче както за детето, така и за колата!

Аз за себе си мога да кажа само едно голямо благодаря, защото Марина вече 2 месеца се наслаждава на своето ново столче и пътуването е лесно, приятно и безопасно. Ние се спряхне на това.

.

BeSafe iZi Comfort X3 Isofix

Тъй като аз, за разлика от Иван, не съм експерт в областта на столчетата за кола, реших да копирам, с негово позволение разбира се, описанието, което той е написал на сайта си, а именно:

BеSafe iZi Comfort X3 Isofix е столче за кола одобрено съгласно ECE R44/04 в група 1, предназначено за деца с тегло от 9 -18 кг. (приблизително от 9 месеца до 4 години). 

BeSafe iZi Comfort X3 IsoFix детска седалка предвидена за монтаж в посока на движението и може да бъде монтирана както посредством IsoFix система, така и с 3 точков автомобилен колан в случай, че колата не разполага с IsoFix система за закрепяне.

IsoFix монтаж:

IsoFix системата осигурява по – висока безопасност както при челен, така и при страничен удар и намалява риска от неправилен монтаж. Съвременните автомобили са оборудвани с две IsoFix точки за закрепване,  детските седалки с IsoFix са оборудвани с два свързващи накрайника. „Щракнете” всеки от тях към IsoFix точките и детската седалка е механично закрепена към купето на автомобила. 

Монтаж с 3 точков автомобилен колан:

BeSafe iZi Comfort X3 IsoFix е с патентована система за монтаж с колана на автомобила, която прави монтажа много лесен, за разлика от други детски автомобилни седалки от същата група.

За разлика от други детски седалки при BeSafe iZi Comfort X3 IsoFix маршрута на автомобилния колан преминава през клапите в горната част на столчето за кола и се фиксира, което гарантира изключителна стабилност.

comfort

Системата за натягане на автомобилния колан допълнително натяга автомобилния колан и прави монтажа на столчето за кола изключително сигурен, надежден и стабилен.

 

Характеристики

 • Благодарение на системата за натягане на автомобилния колан, iZi Comfort X3 IsoFix може да бъде инсталиран много бързо и лесно, чрез IsoFix монтаж или с автомобилния колан, без нужда от много усилия.
 • Интегрирана поставка за крачета
 • Интегрирана подова опора с възможност за регулиране по височина
 • Отговаря на изискванията на ECE R 44/04, група 1 (от 9 до 18 кг., приблизително от 9 месеца до 4 години)
 • Победител в Европейския тест за детски седалки през 2011 година.
 • Сандвич конструкция, подсилен пластмасов корпус с 40 мм. мека обвивка отвътре.
 • Нови страници за още по-добра защита при страничен удар.
 • Страничния удар е тестван съгл. NPACS
 • 4 позиции за сън и почивка – предлага най – доброто положение за почивка по време на път
 • Регулируем по височина подглавник с EPS пяна. Корекцията се извършва изключително лесно, с натискането на един единствен бутон. Раменните колани се регулират автоматично с корекция на подгавника. Подгавника и коланите на столчето за кола могат да се регулират в 8 позиции с цел осигуряване на оптимална защита на главата и врата.
 • SIP – защита при страничен удар, осигурява двустранна странична защита за главата и врата.
 • Магнитната система за коланите, придържа коланите на детската седалка встрани за по – лесно поставяне и изваждане на детето в/от нея
 • Универсални ISOfix съединители с индикатори за правилна употреба
 • Уникалното натягане на автомобилния колан запазва столчето за кола напълно стабилно през цялото време. (когато автомобила не е оборудван с IsoFix)
 • 5 точков колан с централно регулиране, с възможност за регулиране на височината
 • Катарамата за коланите е достъпна винаги
 • Облегалката позволява вентилация на въздуха, за да не спарва
 • Mека и удобна тапицерия.
 • Тапицерията може да се сваля и да се пере на 40 ° – програма за вълна

Моите впечатления

За мен като родител беше от изключителна важност да намерим хубаво, удобно и сигурно столче за кола, в в което детето да се чуства добре и пътуванията да са по-лесни приятни. И това столче наистина е такова. Самата Марина обича да си припява „имам ново столче, имам ново столче…“ и наистина се радва. Явно се чуства добре в него. 

Ползва го от Април, когато беше на 2,5 години. 

Столчето е по посока на движението. Избрахме тази опция след тестване и на други модели на BeSafe, водени и от модела на семейния ни автомобил, чието купе е малко по-тясно, а Марина вече е голяма. Тук искам пак да спомена, че до минимум 2 годинки е препоръчително децата да се возят в посока обратно на движението. А тя първите 2,5 години беше в такова столче. И че наистина това е от изключителна важност! И моля ви, имайте в предвид, че на първо място е сигурността и безопастността и, че подобно на раниците, където не е препоръчително носенето с лице напред, и при столчета се свиква. Важно е да е правилно подбрано.

И искам да ви кажа, че функцията за сън е мега удобна! Много лесно се накланя и е много висока. Любима ми е 🙂

Научила съм се в работата си с родители и малки бебета и деца да гледам общата картинка и да се отнасям индивидуално спрямо нуждите на всеки в частност и да се опитавам да не генераизирам. И все пак да давам най-правилните съвети.

И последно – зa нас пътуването вече е песен! Ако за вас не е или имате нужда от съвет – Рошко е вашето място, а Иван е човекът!

Къде може да откриете столчетa на BeSafe

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *