Boba X -ергономична раница Boba с регулиране на платката

Boba X

Ергономична раница с регулиране на платката

Здравейте, приятели, най-после намерих време да седна на компютъра и да Ви запозная с новата раница BobaX. Boba X е последното поколение раница на американската компания Boba.

Регулиране от baby size до toddler

Boba X е регулируема ергономична раница, която расте заедно с Вашето дете.

Подходяща е за деца на възраст над 3,5-4м и ръст поне 62см до към 104см ръст, което е около 4-годишна възраст.

Регулирането на платката става на широшина и на височина, а за тофлър размер раница идва с включени в комплекта разширители.

Регулирана на широчина

На широчина платката се регулира с помощта на велкро лепенки пт вътрешната страна на колана, свивайки се към средата по вътрешен ремък.

Важно е да отбележа, че платката трябва да е от коляно до коляно, като между сгъвката на коляното и платкат трябва да има около 1 пръст разстояние, за да не се оказва натиск върху прасеца на детето.

Регулиране на височина

На височина платкат се регулира с помощна на PFA ремъците, разположени в горната аст на платката. От изключителна важност е, особено за по-малки бебета, платката да е до средата на тила /долното ръбче на ушите, с цел осигуряване на добра опора на гърба и врата.

Toddler size

Посредством включените в комплекта разширители, раницата се разширява до додлър размер, което позволява носенето на деца с ръст над 86см. и възраст над 2 години.

Разширителите се захващат странично на платката посредсвтом ципове, а в долната си част се захващат за колана посредством велкро.

Плавно регулиране на Boba X

Раницата се регулира перфектно по височина и ширина, като позволява детето да застане в ергономична позиция без значение дали е на 4м, на 2г или на 4г.

Мекият памучен плат при Boba X позволява нежното обгръщане на тялото на детето, а допълнителният падинг в областта на сгъвките на краката е една от разликите със стария модел на Boba.

На снимките по-долу нагледно съм предтсвила как изглежда раницата при деца на  различна възраст.

3м - 62см

1,9г - 82см

4,10г-108см

Колан, презрамки и качулка

Коланът на Boba X e добре подплатен и поддържаш. Широк е 12см в най-широката си част, а подплатената част е дълга 60см. В основата му има джобче за най-необходимото, когато сме на разходка без допълнителна раница.

 
Презрамките са широки около 7см, добре подплатени са и са достатъчно дълги, така че да пасват на различни фигури.

Могат да се носят както паралелно, така и кръстосано. Ремъкът, който свързва презрамките при успоредно носене. Движи се нагоре-надолу по релса. При BobaX се затяга едностранно

Качулката се закрепя за панела с тик-так копчета, като има и джобче, в което може да бъде прибрана. Достатъчно голяма е, около 25/30см и служи за допълнителна фиксация на  главата, когато бебето спи..

Лични впечатления

 • Boba Х е една изключително удобна ергономична раница, която може да бъде перфектен избор от началото на бебеносенето до края;
 • Регулирането е лесно и поетапно;
 • Изключително мек и приятен на допир памучен плат;
 • Удобен колан и презрамки.

Съветът ми като консултант е да изчакате детето да навърши поне 3,5м, преди да започнете да носите в ергономична раница с регулиране на платката.

Накратко:

 • възраст 3,5м -48м
 • ръст 62см – 104см
 • височина  на платката 30см – 40см
 • широчина  на платката 20см – 53см /с разширители/
 • носене оптред и на гръб
 • цена наем: 20лв
 • цена закупуване: 295лв-3052лв

Boba X може да намерите в:

http://www.roshavo.com

Boba X - носене отпред

Boba X - носене на гръб

Boba X - toddler size