Integra baby – Една нова любов

През изминалото лято, съвсем случайно в парка, приятелка ме запозна с непозната до този момент за мен носилка, а именно Connecta.

Отначало бях скептично настроена поради липсата на колан, но пък беше толкова красива, че реших да я тествам. Какво пък толкова. Марина тогава беше на 10м, около 8кг. Нямаше да ми натежи.

Взех я и…останах очарована. Толкова лека, компактна и лесна за нагласяне. Удобна за мен и бебето, а липсата на типичния дебел колан на ергономичните раници беше един голям плюс в юлските жеги.

*Забележка: Лилавата е Connecta, a жълтата е Integra. И двете размер 1!

Поръчах си Connecta standart и до края на лятото, в дните, когато не бях със слинг, носех с нея.

За жалост по това време фирмата производител беше преустановила дейност, но скоро, през октомври, се завърна с целия си блясък под ново име – Integrababy. Разбира се, започнаха да се внасят в България от първия онлайн магазин за ергономични носилки Roshavo, а след това и от Koalababy.

В сравнение с други марки Integra е бюджетна носилка, но по нищо не отстъпва по качество и удобство.

А слинговите варинти са кой от кой по-красиви, ушити от слингове на водещи марки в бранша.

Когато носим отпред в Integra, имаме 2 опции – с кръстосани или с успоредни празрамки. Във втория случай използваме допълнителния ремък за свързване на презрамките. Той е отделен и играе ролята на напречния ремък при останалите ергономични носилки.

Лично на мен , когато нося с Integra, ми е по-удобно с кръстосани презрамки при все, че по принцип не нося така. Но явно различната структура на тази носилка играе роля за по-различното усещане.

В Integra, се носи на гръб с успоредни презрамки. В този случай имаме 2 варианта – или използваме допълнителния ремък за презрамките, или използваме ремъците на презрамките, като подпъхваме всеки 1 от тях над срещуположната презрамка /като на снимката/.

Лично за мен така е най-удобно. А що се отняся до Integra, може би носенето на гръб с ергономична раница ми е най-удобно именно с нея.

Скоро след стандартния размер си взех и тодлър рамер, за да пробвам какво би било усещането да нося 4-гошишната Габи,която тежи 17кг и е висока см. И тук Connecta/ Integra се представи блестящо. Не се усещаше тежест и разходката ни беше приятна.

Много момичета са ме питали дали има разлика между Connecta и Integra.

Отговорът е, че като структура са еднакви, Integra просто е новото име на Connecta. Има само някои козметични подобрения при Integra като козирката на качулката, пръстена на колана, на който се закача допълнителния ремък /за мен това е може би най-ценното, понеже при Connecta лесно можеше да се изгуби/, допълнителния лек падинг на презрамките и възможността на презрамките да се затягат и в двете посоки /при Connecta ремъкът се движи само назад, а за някои хора това не е най-удобната посока да регулират презрамките/.

Всичко останало е еднакво – кройка и размери не са променени.

Размерът на платката на Integra размер 1 е 35.5см широчина на 51см височина. Подходяща е за деца от около 68см до около 2-годишна възраст.

Размерът на платка на Integra размер 2 е 40.5см широчина на 56см височина. Подходяща е за деца на 80см до около 3.5-4-годишна възраст.

Като трик, който мога да споделя е, че ако ни се струва, че платката е много висока за детето, можем спокойно да я навием 1-2 пъти около колана и така ще се скъси 1 идея.

Integra наистина е различна носилка и от наблюденията ми по бебеносещи срещи и лични такива с клиенти съм стигнала до извода, че човек или се влюбва от пръв поглед в нея, или не се спогаждат.

Най-общо казано Integra e носилка тип meh dai, поставя се тип престилка, но с тази разлика, че коланът се закопчава с катарама за по-голямо удобство.

И повярвайте ми, това е една добра алтернатива и си заслужава пробата.

А, и да не забравяме повече от добрата цена.

Различните модели на Integra можете да разгледате на интернет страниците на:

www.roshavo.com

www.koalababy.bg