Tula Half Buckle – моята нова любов

Tula half
buckle

Хибридната носилка на Baby Tula – Tula Half Buckle

Това лято имах възможността да прбвам хибридната носилка Baby Tula- Tula Half Buckle и останах очарована от нея. Тук искам да ви разкажа повече за НЕЯ.

Хибридна носилка Tula Half Buckle
Tula Half Buckle задна част

Tula Half Buckle е хибридна носилка от типа на мех дай слинговете.  По структура прилича на раница заради панела, но предоставя удобството на слинга, заради това, че се връзва с кръстосване на опашките на гърба. Това носи чувство на удобство и блаженство при носенето.

Tula Half Buckle има същият удобен и добре познат колан както е при Tula Free To Grow. Платката се регулира на широчина и височина, посредством тик так копчета. Позициите за регулиране са три. На височина се регулира чрез PFA ремъците, разположени в основата на презрамките

Презрамките

Основната разликата с Tula Free To Grow, така както споменах вече, е че тук нямаме презрамки, а опашки, които се кръстосват на гърба при носене отпред. 

Това, лично з амен, носи допълнителен конфорт при носене заради равномерното разпределение на тежестта на детето.

В основата си опашките са добре подплатени, подобно на презрамките при раниците и широки 7см. Това по себе си е предпоствака за комфорт при носене в областта на раменете на носещия.

Частта на опашките, която се кръстосва е само плат, широк 18см, т.е. не се получава натрупване на гърба ни, тъй като няма падинг.

Носене отпред

При носене отпред кръстосването на опашките допринася за добро разпределение на тежестта на бебето, което носи удобство на носещия.

При носене на по-малко бебе е добре опашките отпред да се кръстосат под крачетата на бебето, а при носене на по-голямо дете, се кръстосват първо над, после под крачето. Също така е добре двата пласта на опашките да се разпънат върху таза на бебето, като по-този начин още по-добре се поема тежестта на порасналото дете.

Носене на гръб с Baby Tula Half Buckle

И тук, както при всички ергономични носилки, имаме опция за носене на детето на гръб.

Както при раниците, и тук важи правилото да носим детето на гръб едва след като започне да седи самостоятелно седнало.

Лични впечатления:

  • изключително удобна за бебето и носещия;
  • лесна за нагласяна;
  • прилягане плътно по тялото на носещия.

Като „минус“, който някои родителите отбелязват е, че опашките се докосват до земята при връзване. Но това по никакъв начин не бива да Ви притеснява, тъй като те не се докосват до бебето.

възраст : 3,5 м. -18 м.

ръст: 62 см. – 86 см.

носене: отпред и на гръб

материя: памучен плат

цена наем: 20 лв.

цена закупуване: 299 лв.

Tula  Half Buckle може да намерите в магазините на предстваителите за България на Baby Tula:

www.dundio.com

www.roshavo.com

www.sgusheni.com