Tula standart и Tula Free To Grow – сравнение

Baby Tula Standart
vs.
Baby Tula
Free To Grow

майка с бебето си

Скъпи приятели, днес ще Ви представя една любима марка, доказала се във времето, а именно Baby Tula.

Сравнителна характеристика на моделите STANDART и FREE TO GROW

Ергономична раница Baby Tula

Kато материал на изработка, eргономичните раници на BabyTula са памучни, но има лимитирани серии от слингов плата. Слингова конверсия на Baby Tula може да се закупи в специален ден и час, когато пускат рилийз на лимитираните Тули.B

Също така има летен вариант на Тула с меш – Baby Tula Coast. Мрежата е доста ситна, мека и е двупластова, което позволява спокойно използването на Baby Tula Coast не само през летните месеци, а целогодишно.

Baby Tula Free To Grow

Baby Tula Free To Grow е ергономична раница  с регулиране на платката.

  • Оразмеряванетото става посредством тик-так копчета от вътрешната страна на колана. Има 3 позиции – най-малка, средна и най-голяма.
  • На височина платката се оразмерява с помощта на Pfa ремъците, разположени в основата на презрамките.
  • Максимално разпъната, Baby Tula free to grow е с размера на Tula standart.

Как да регулираме правилно платката на нашата раница?!

Широчина на платката

На широчина платката трябва да обхваща краката от коляно до коляно като между нея и сгъвката на коляното трябва да има около 1 пръст разстояние, така че детето да може спокойно да движи краката си от колянна става. Ако ние, когато сложим пръст между сгъвката на коляното и платката не усещаме натиск, то значи и детето не усеща и платката е нагласена подходящо.
Правилната настройка на раницата е важна, за да постигнем ката наречената поза „жабка“, при която колената са по-високо от нивото на дупето. Ако платката е прекалено тясна, то колената ще виснат и тогава няма да имаме ергономична поза.

Височина на платката

Височината на платката също играе важна роля при ергономичното носене на бебе, а именно поддържането на врата и горната част на гърба.

Платката трябва да достига до средата на тила /долния ръб на ушите на бебето/. В никакъв случай платката не трябва да покрива цялата глава, защото тогава съществува реален риск от задушаване. Можем да си позволим по-ниска височина на платка, до плешките, едва когато детето вече е стабилно и има контрол върху врата и главата си. Средно около и след 7-8м.

Съветите на консултанта по носене на бебе

Много е важно ергономичната носилка да се избира правилно спрямо възрастта и етапа от развитие на детето. 

Въпреки тясната платка, която можем да се постигне на най-малката позиция /13см/, е хубаво да изчака бебето да навърши 3.5-4-месечна възраст преди да се носии в  ергономична раница.

Подходящи носилки за новородени бебета са еластичен слинг шал, тъкан слинг шал и слинг с халки, а след навършване на 1 месец и ръст поне 56см може и мех дай слинг с регулиране на платката.
Не забравяйте, че всики библиотеки отдават еластичен слинг на новородени с безплатен наем за 1 месец.

Baby Tula Standart

Tова е една от най-класическите раници, която е изключително лесна за настройка, без излишни ремъци и катарами.

  • Baby tula stadart е подхоряща за деца с ръст над 68-69см, но е важно да знаете,че 2 раници Tula mоже да се раминават с до 2-3 см в широчина, тъй като се правят ръчно и не са напълно еднакви. Но да речем, че 68-69см е минимумът за Tula stadart.
  • Презрамките са добре подплатени, а широчината им е 7см.
  • Коланът е с 3 зони за допълнителен конфорт.
    Baby Tula stadart може спокойно да се използва до към 86 см ръст, което, в зависимост от темповете, с които всяко дете расте, може да е 18-24-месечна възраст.
  • Когато детето достигне 86-88см, се минава към следващия размер на BabyTula – Tula toddler.

Baby Tula Free To Grow vs. Baby Tula Standart

Baby Tula Free to Grow

Широчина: 13см – 38см

Височина: 28см – 43см

Колан: 11см

Презрамки: 7см

Възраст: 3,5/4м – 18/24м

Ръст: 62см – 86см

Цена: 310лв

Baby Tula Standart

Широчина: 37см

Височина: 39см

Колан: 11см

Презрамки: 7см

Възраст: 6м – 18м

Ръст: 68/69см – 86см

Цена: 273лв

Ергономичните раници на Baby Tula са произведени от висококачествен памук, сертифициран по Око-Тех 100 стандарт, а дуралекс закопчалките са от най-високо качество.

tula free to grow vs tula standart

Лично за мен ергономичните раници на Baby Tula  са едни от най-интуитивните, лесни за употреба пасващи почти на всяко тяло.

Единствено като „минус“, ако мога така да го нарека, е регулирането на платката на Free To Grow  с копчета, тъй като между позициите има по-голямо разстояние.

Това обаче, имайки се в предвид колко бързо растат децата, не би следвало да е проблем.